ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 623

гр.Плевен, 13.06.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  тринадесети юни две хиляди и седемнадесета година в състав:

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 415 по описа на съда за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. чл. 158 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба от С.Т. *** срещу мълчалив отказ на непосочен административен орган за произнасяне по подадeно заявление /неиндивидуализирано/.

С определение № 536/25.05.2017 г. съдът е намерил, че не е сезиран редовно с жалба. С посоченото определение съдът е разяснил на страната как може да бъде сезира и какво минимално съдържание следва да има жалбата, за да може да постави началото на допустимо и редовно съдебно производство по АПК. Определен е 7-дневен срок за поправяне на нередовностите и страната е предупредена, че при неизпълнение на указанията в срок производството ще бъде прекратено.

Определението е  съобщено редовно на жалбоподателя чрез неговата майка на 29.05.2017 г., видно от съобщение до страна, приложено на л. 8 от делото. В изпълнение на указанията лицето е изпратило писмо вх. № 2029/07.06.2017г., но жалбоподателят не е дал необходимите на съда уточнения и данни, така че първоначалната жалба да се счете допустима и редовна. Не става ясно, кой органа е сезирал жалбоподателят, с какво заявление, няма доказателства, че същото е получено от административния орган. Изпълнено е единствено указанието за представяне на документ за платена държавна такса за завеждане на административно дело. Може да се приеме и че указанието за подписване на жалбата е изпълнено, доколкото в уточнението с вх. № 2029/07.06.2017г. жалбоподателят е заявил, че това уточнение следва де се счита за подписване и потвърждаване на всички подадени по електронен път съобщения по делото.

 С оглед посоченото съдът не може да очертае предмета на спора и жалбата продължава да не отговаря на изискванията на чл. 150 ал.1, т. 5 и т. 6 от АПК, поради което производството по делото не може да продължи.

Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал.3 от  АПК Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата от С.Т. *** срещу мълчалив отказ на непосочен административен орган.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 415 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

 

СЪДИЯ:  /п/