ОПРЕДЕЛЕНИЕ

555

гр.Плевен, 30.05.2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на тридесети  май  две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                                            Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №386  по описа на Административен съд – Плевен за 2017 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от  адв.Д.М. от ВАК със съдебен адрес *** като пълномощник на Н.Д. ***, против  Заповед за прилагане на ПАМ  №16-0938-001149/26.07.2016 год., с която  временно е отнето свидетелството за управление на МПС на водача до предоставяне на сключена валидна застраховка, на  основание чл.171, т.1,б.е от ЗДвП.

Жалбата е била нередовна, поради което с Определение №485/15.05.2017 год. на жалбоподателя е указано  да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на съда и да представи квитанция за платената такса; да представи препис от жалбата за ответната страна; да представи документът, твърдящ, че съставлява застраховка „ГО” на чужд език, с превод на български език , на основание чл.185 от ГПК.

Съобщението за съдебното определение е връчено на жалбоподателя чрез упълномощения с редовно пълномощно на л.3 от делото адвокат М., на 17.05.2017 год., видно от отбелязването върху съобщение на гърба на л.22 от делото. До изтичането на указания от съда 7(седем) дневен срок, т.е. до 25.05.2017 год. (първият присъствен ден след изтичане на срока) , нередовностите на жалбата не са отстранени – не е представена квитанция за внесена държавна такса за образуване на делото, не е представен препис от жалбата за ответната страна, както и изисканият превод на приложената по делото застраховка „ГО” на български език.

Неизпълнението на указанията на съда досежно държавната такса и преписа от жалбата в указания от съда срок обуславят настъпването на последиците, предвидени в чл.158, ал.3 от АПК – жалбата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява.

Воден от горното  и на основание чл.158, ал.3 от АПК  съдът 

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                         

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата на  адв.Д.М. от ВАК със съдебен адрес *** като пълномощник на Н.Д. ***, против  Заповед за прилагане на ПАМ  №16-0938-001149/26.07.2016 год., с която  временно е отнето свидетелството за управление на МПС на водача до предоставяне на сключена валидна застраховка, на  основание чл.171, т.1,б.е от ЗДвП.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №386 по описа на Административен съд – Плевен за 2017 год.  

Определението може да се оспори с частна жалба чрез Административен съд-Плевен пред ВАС, в 7(седем) дневен срок от съобщението до страните за изготвянето му.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

                                                                                 

СЪДИЯ: