ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 537

гр.Плевен, 25.05.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  двадесет и пети май две хиляди и седемнадесета година в състав:

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 364 по описа на съда за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. чл. 158 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба от Х.П.П. *** срещу мълчалив отказ на административния ръководител на Окръжна прокуратура  Плевен да се произнесе по заявление за достъп до обществена информация, препратено му от ВСС с вх. № 52/09.12.2016 г.

С определение № 456/10.05.2017 г. съдът е намерил, че не е сезиран редовно с жалба. С посоченото определение съдът е разяснил на страната как може да бъде сезира и какво минимално съдаржание следва да има жалбата, за да може да постави началото на допустимо и редовно съдебно производство по АПК. Определен е 7-дневен срок за поправяне на нередовностите и страната е предупредена, че при неизпълнение на указанията в срок производството ще бъде прекратено.

Определението е  изпратено на жалбоподателя на посочения от него e-mail адрес на 12.05.2017г. /л.22/, след като съобщението за изготвянето му не е могло да бъде вречено на посочения адрес /л.18/ и съобщението се е върнало в цялост, с отбелязване че лицето не живее на този адрес.

Следователно срокът за поправяне на нередовността на оспорване е изтекъл на 19.05.2017 г. Към настоящия момент /25.05.2017г./ указанията не са изпълнени. Налице е неизпълнение на всички дадените указания за поправяне на нередовността на жалбата в определения срок за това, поради което производството по делото не може да продължи.

Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал.3 АПК Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата от Х.П.П. *** срещу мълчалив отказ на административния ръководител на Окръжна прокуратура  Плевен да се произнесе по заявление за достъп до обществена информация , препратено му от ВСС с вх. № 52/09.12.2016 г.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 364 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

СЪДИЯ:  /п/