О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

636

 

гр.Плевен, 14.06.2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на четиринадесети юни  две хиляди и седемнадесета година, в състав:

  Председател: Полина Богданова-Кучева

  Членове: Елка Братоева

                   Цветелина Кънева

  

като разгледа докладваното от съдията Братоева административно дело №363/ 2017 год. по описа на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Административното дело е образувано по протест  на Иван Шарков - прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен срещу разпоредбата на  чл. 26 ал.3 т.6 от Наредба  № 5 за търговската и рекламна дейност на територията на Община Белене, приета с Решение № 102 по протокол № 17/28.10.2008г. на Общински съвет – Белене, с искане за отмяната й като незаконосъобразна поради противоречие с чл. 7 ал.3 от Закона за вероизповеданията, според която  правото на вероизповедание не може да бъде ограничавано, освен в случаите по ал.1 и ал.2.

След като се запозна с материалите по делото и разпоредбите на закона, настоящият съдебен състав съобрази следното:

Производството е по реда на Раздел ІІІ Глава ХХ от АПК (чл. 185-196 от АПК) – оспорване на  подзаконов нормативен акт.

Оспорващият не е представил документ за внесена по сметка на Държавен вестник такса в размер на 20 лв. за обнародване на обявлението за оспорването, съгласно чл.188 вр. с чл.181 ал.1 от АПК.

Ответникът – Общински съвет – Белене, чрез председателя Б. П. е изразил становище за привеждане на наредбата в съответствие със закона на следващо заседание на общинския съвет, с което по същество признава основателността на протеста.

В тази връзка с писмена молба от 05.06.2017г. протестиращият прокурор заявява, че оттегля депозирания протест на осн. чл. 155 ал.1 от АПК и моли да бъде прекратено образуваното съдебно производство.

Съгласно чл. 155 ал.1 от АПК оспорващият може при всяко положение на делото да оттегли оспорването, като извън съдебно заседание оттеглянето се прави с писмена молба. Не е необходимо съгласие на ответника.

Поради десезирането на съда и на осн. чл. 159 т.8 вр. чл. 196 от АПК протестът следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Водим от горното, съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

        

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста  на Иван Шарков - прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен срещу разпоредбата на  чл. 26 ал.3 т.6 от Наредба  № 5 за търговската и рекламна дейност на територията на Община Белене, приета с Решение № 102 по протокол № 17/28.10.2008г. на Общински съвет – Белене.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 363/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се оспорва с частна жалба или протест пред Върховен Административен съд, чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

 

                                                       

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                   ЧЛЕНОВЕ:

 

 

1.                         2.