ОПРЕДЕЛЕНИЕ

945

   гр.Плевен, 31 Август 2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на тридесет и първи август две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

                                                    ЧЛЕНОВЕ: Катя Арабаджиева

                                                                           Снежина Иванова 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм.дело №347/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по протест на Йорданка Антонова-Прокурор при Окръжна прокуратура Плевен срещу чл.37 от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Долна Митрополия, приета с Решение №194/31.08.2016г. на Общински съвет-Долна Митрополия.

В протеста се сочи, че протестираната норма противоречи на ЗМДТ и ЗПУО и се иска нейната отмяна.

Оспорването е обнародвано съобразно изискванията на чл.188 вр. с чл.181 ал.1 от АПК и делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание. На проведеното открито съдебно заседание е направено искане от пълномощника на ответника делото да бъде отложено за представяне на доказателства, че протестираната норма ще бъде отменена. Делото е отложено за 19.09.2017г.

С молба вх.№2590/14.07.2017г. от Общински съвет Долна Митрополия са представени доказателства, от които се установява, че с Решение №371/29.06.2017г. е отменена разпоредбата на чл.37 от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Долна Митрополия. Направено е искане производството по делото да бъде прекратено, тъй като липсва предмет на спора.

От вносителя на протеста е дадено становище с вх.№3127/28.08.2017г., в който се посочва, че делото следва да бъде прекратено, тъй като протестираната норма е отменена и е направено искане за присъждане на разноски в размер на 20лева-таксата за публикуване на обявлението в ДВ.

Предвид представените доказателства, съдът намира, че е налице оттегляне на протестираната норма и липсва предмет на оспорване, поради което и на основание чл.159 т.3 във вр. с чл.156 във вр. с чл.196 от АПК протеста следва да бъде оставен без разглеждане, а производството по делото прекратено. Доколкото протестиращата страна е направила разноски по делото в размер на 20лева, същите следва да и бъдат присъдени на основание чл.143 ал.2 от АПК.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

ЗАЛИЧАВА датата на съдебното заседание - 19.09.2017г., за когато да се уведомят страните да не се явяват.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на Йорданка Антонова-Прокурор при Окръжна прокуратура Плевен срещу чл.37 от Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Долна Митрополия, приета с Решение №194/31.08.2016г. на Общински съвет-Долна Митрополия.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №347 по описа за 2017г. на Административен съд Плевен.

ОСЪЖДА Общински съвет Долна Митрополия да заплати в полза на Окръжна прокуратура Плевен направените по делото разноски за обнародване в Държавен вестник в размер на 20 лева (двадесет лева).

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-мо дневен срок от съобщението за изготвянето му.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                   ЧЛЕНОВЕ: 1.                                  2.