ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 484.

   гр.Плевен, 15.05.2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети май  две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                                               Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №232  по описа на Административен съд – Плевен за 2017 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от  И.М.В. ***, против  Заповед за прилагане на ПАМ  №17-0938-000194/28.01.2017 год., с която  е прекратена регистрацията на ППС за срок от 8месеца на основание чл.171, т.2а от ЗДвП.

Жалбата е била нередовна, поради което с Определение №294/28.03.2017 год. съдът е оставил същата без движение, за поправяне на следните нередовности: жалбоподателят да внесе държавна такса за образуване на делото в размер на 10 (десет) лева по сметка на АС –Плевен и да представи квитанцията по делото. На жалбоподателя е указана и отговорността при неизпълнение на дадените указания, а именно-че делото ще бъде прекратено.

Жалбоподателят е търсен на посочения от него в жалбата адрес за връчване на съобщението на 29.03.2017 год., видно от същото на л.29 от делото, но не е бил намерен, тъй като по сведение  от съседи от същия вход, В. е продал апартамента си. По повод на това отбелязване съдът е разпоредил да се извърши справка в НБД”Население” при АС-Плевен за постоянен и настоящ адрес на жалбоподателя. Видно от справката на л.31 от делото, адресът по жалбата съвпада с регистрирания постоянен и настоящ адрес , на който е било изпратено съобщението за връчване.До жалбоподателя е изпратено ново съобщение за връчване. Видно от същото, В. е търсен на адреса по жалбата  освен на 29.03.2017 год., в продължение на още един месец-от  3 април до 3 май 2017 год., а именно-на 3 април, 12 април, 19 април, 27 април и 3 май, но не е намерен на посочения адрес. Тези обстоятелства са удостоверени в съобщението и същото е върнато в цялост , ведно с приложените към него съдебни книжа за връчване. На съобщението е поставена резолюция „КД” от настоящия съдебен състав на 05.05.2017 год., от която дата е започнал да тече 7 (седем) дневния срок за изпълнение на указанията на съда. До датата на настоящото заседание, в указания от съда срок, нередовностите на жалбата не са отстранени

Съгласно чл.38 от ГПК, съобщението се връчва на адреса, който е посочен по делото. Когато адресатът не е намерен на посочения адрес, съобщението се връчва на настоящия му адрес, а при липса на такъв-на постоянния. В случая посоченият в жалбата адрес , постоянният и настоящият такива съвпадат. На основание чл.41, ал.1 от ГПК жалбоподателят е търсен в продължение на един месец на този адрес, което обстоятелство е удостоверено в съобщението за връчване на съдебните книжа и не е намерен, същевременно не е уведомил съда за новия си адрес, на който да му бъдат връчвани съдебните книжа. След като не е изпълнил задължението си по чл.41, ал.1 от ГПК, на основание чл.41, ал.2 от ГПК съдът е приложил съобщението към делото и е счел същото за редовно връчено. След като в продължение на 7 (седем) дни от датата на отбелязването от съда върху съобщението жалбоподателят не е отстранил констатираните нередовности, на основание чл.158, ал.3 от АПК, жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК  съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                         

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалба от И.М.В. ***, против  Заповед за прилагане на ПАМ  №17-0938-000194/28.01.2017 год., с която  е прекратена регистрацията на ППС за срок от 8месеца на основание чл.171, т.2а от ЗДвП.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №232  по описа на Административен съд-Плевен за 2017 год.

Определението може да се оспори с частна жалба в 7 (седем) дневен срок от съобщението за изготвянето му, пред Върховен  административен съд .

Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

СЪДИЯ: