ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 253

гр.Плевен, 15.03.2017година

 

Административен съд – Плевен,  ІІ- ри касационен състав, в закрито заседание на петнадесети март две хиляди и седемнадесета година, в състав

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ: КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

като разгледа докладваното от съдия Иванова к.адм.дело № 197 по описа за 2017г. на Административен съд – Плевен, и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Производството по делото е образувано по частна жалба на С.Х.В.,*** срещу определение в открито съдебно заседание  от 21.02.2017 година по анд№ № 3114/2016г. на РС –Плевен, с което е оставена без разглеждане жалбата и е прекратено съдебното производство поради подаване на жалбата след срока за оспорване.

Настоящия състав установи, че обжалваното определение е постановено в изпълнение на определение № 22/10.01.2017 г. на първи касационен състав на Административен съд –Плевен по ч.к. адм. дело № 11 по описа за 2017 година на АС –Плевен, в което са дадени указания на РС- Плевен. Настоящото производство се явява контролно по отношение на дадени указания на АС –Плевен, като в случая в съда не може да се сформира състав, който да разгледа производството, тъй като независимо, че е налице постановено определение, то АС –Плевен следва да се извърши проверка по вече дадени указания от друг състав на съда, като  по този начин ще се наруши принципа на безпристрастност.

Общата численост на съдиите от Административен съд –Плевен към настоящия момент е шест, като са формирани два касационни състава – първи и втори ,като в случая е налице произнасяне на първи касационен състав, а към 15.03.2017 година съдия, член на втори касационен състав се намира в продължителен отпуск поради временна неработоспособност повече от 3 месеца и не може да бъде формиран друг тричленен касационен състав в Административен съд гр. Плевен. Налице е невъзможност за разглеждане на делото в компетентния съд и следва на основание  чл. 133, ал. 6 АПК делото да бъде изпратено на Върховния административен съд за определяне на равен по степен съд, който да разгледа касационната жалба.

Мотивиран от горното и на основание чл.133, ал. 6 от АПК, Административен съд – Плевен, ІІ-ри касационен състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Изпраща ч.к. адм. дело № 197 по описа за 2017 година на Административен съд –Плевен  на Върховен административен съд за определяне на равен по степен съд, който да разгледа частна жалба на С.Х.В.,*** срещу определение в открито съдебно заседание  от 21.02.2017 година по анд№ № 3114/2016г. на РС –Плевен, с което е оставена без разглеждане жалбата и е прекратено съдебното производство поради подаване на жалбата след срока за оспорване.

 Прекратява съдебното производство по ч. к.адм. дело № 197 по описа за 2017 г на Административен съд Плевен.

Определението е окончателно.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                            ЧЛЕНОВЕ: 1.                      2.