О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 302

 

гр. Плевен, 29.03.2017г.

 

 

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на двадесет и девети март 2017г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 190/2017г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано  по жалба (възражение) на И.М.К. от гр. Червен бряг срещу Заповед № 3/13.01.2017г. на Кмета на Община Кнежа за премахване на незаконен строеж „Изгребна яма” (с ламаринено тяло), намираща се в уличната регулация пред дома на Д. П. М. на ***, с. Лазарово, поземлен имот с № 383 по кадастралния план на селото, собственост на наследниците на М. К. М. – Д. П. М. и И.М.К..

Производството е по чл. 145 и следващите от Административно-процесуалния кодекс вр. чл. 215 ал.4 вр. ал.1 от Закона за устройство на територията.

Жалбоподателят е подал възражение срещу заповедта, адресирано до кмета на общината. Последният е комплектовал административната преписка и е изпратил възражението в съда.

С разпореждане № 934/10.03.2017г. настоящият съд е оставил жалбата без движение на осн. чл. 158 ал.1, вр. чл. 150 ал.1 т.1, т.5, т.6 и т.7 и чл.151 т.3 от АПК и указал на жалбоподателя в 7-дневен срок да отстрани следните нередовности: 1) да посочи дали обжалва  Заповед № 3/13.01.2017г. на Кмета на Община Кнежа по съдебен ред пред Административен съд – Плевен, в какво се състои незаконосъобразността й и какво е искането към съда; 2) да внесе д.т. 10 лв. по сметка на АС – Плевен и приложи платежния документ по делото; 3) да посочи доказателства за годината на изграждане на ямата.

Жалбоподателят е предупреден за последиците при неизпълнение на указанието в срок.

Съобщението с указанията е връчено лично на жалбоподателя на 16.03.2017г.  До изтичане на указания 7-дневен срок  т.е. до 23.03.2017г. вкл., а и до момента на постановяване на настоящото определение  жалбоподателят не е изпълнил указанието и не е отстранил констатираните нередовности, тъй като не е потвърдил, че обжалва заповедта по съдебен ред, не е посочил в какво се състои незаконосъобразността й и какво е искането към съда, не е посочил доказателства за годината на изграждане на ямата, както и не е внесъл дължимата държавна такса от 10 лв.

Поради това на основание чл. 158 ал.3 от АПК жалбата (възражение) следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство – да се прекрати.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

        

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата (възражение от 01.03.2017г.) на И.М.К. от гр. Червен бряг срещу Заповед № 3/13.01.2017г. на Кмета на Община Кнежа за премахване на незаконен строеж „Изгребна яма” (с ламаринено тяло), намираща се в уличната регулация пред дома на Д. П. М. на ***, с. Лазарово, поземлен имот с № 383 по кадастралния план на селото, собственост на наследниците на М. К. М. – Д. П. М. и И.М.К..

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 190/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на жалбоподателя и на ответника – Кмета на Община Кнежа.

 

 

 

                                                        С  Ъ  Д  И  Я :