ОПРЕДЕЛЕНИЕ 346

гр.Плевен, 12.04.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети април две хиляди и седемнадесета година в състав:                     

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

изслуша докладваното от съдията Богданова-Кучева адм. дело № 182 по описа на съда за 2017 г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 135, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба на Т.И.Н. чрез пълномощник В.Н.Н. – съпруг и лично от В.Н.,*** срещу определение №859/24.02.2017г., постановено по гр.дело № 652 по описа на Районен съд – Плевен с искане за обявяването му за нищожно.

Съдът, като се запозна с жалбата и приложените документи и съобрази закона, намира, че повдигнатия спор не е подсъден на Административен  съд - Плевен. Административните съдилища се произнасят по спорове за издаване, изменение, отмяна или обявяване на нищожност на административни актове. В случая жалбоподателя не оспорва административен акт, а съдебен такъв свързан с гражданскоправно отношение, подсъдно на районните съдилища.

Съдът е изискал цялото гр.дело № 652 по описа на Районен съд – Плевен, от където се запозна с оспореното определние и констатира, че то е такова преграждащо по-нататъшното развитие на делото. Съгласно чл. 274 и сл.  от ГПК срещу определенията, с които се прегражда по-нататъшното развитие на делото може да бъде подаде частна жалба пред Окръжен съд – Плевен в седмодневен срок от връчването му. Следователно компетентен да се произнесе по жалбата е Окръжен съд – Плевен.

Водим от изложените мотиви и на основание чл.135, ал.1 и ал.2 от  АПК съдът  състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Т.И.Н. чрез пълномощник В.Н.Н. – съпруг и лично от В.Н.,*** срещу определение №859/24.02.2017г., постановено по гр.дело № 652 по описа на Районен съд – Плевен с искане за обявяването му за нищожно.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 182 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

ИЗПРАЩА на Окръжен съд – Плевен по компетентност жалбата ведно адм. дело № 182/2017 г. на Адм. съд Плевен и гр. Дело № 652/2017 г. на Районен съд – Плевен.

Определението не подлежи на оспорване.

 

 

СЪДИЯ: /п/