ОПРЕДЕЛЕНИЕ

284

гр. Плевен , 22.03.2017  г.

 

Административен съд-гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на  двадесет и втори март  две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                      Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №177 по описа  на Административен съд-Плевен за 2017 год.  и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано въз основа на искова молба от  Х.Н.Ф. ***, чрез адв. И.А. ***, против Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” при Министерство на отбраната с адрес гр.София, бул „Цар Освободител” №7, на основание чл.104, ал.1 от ЗДСл. , като се претендира обезщетение в размер на 7730 лв. (седем хиляди седемстотин и тридесет лева)  поради оставането й без работа за шестмесечен срок след уволнението й със Заповед №ЧР-09-481/10.02.2014 год., с която е прекратено служебното правоотношение на Ф. на основание чл.107, ал.2 от ЗДС, отменена с решение на АССГ по адм.дело №5588/2014 год, считано от 12.02.2014 год., ведно с обезщетение за забава в размер на законната лихва от подаване на исковата молба до изплащане на обезщетението и обезщетение за забава в размер на 98,97 лева, считано от 07.01.2017 год. до датата на подаване на исковата молба, както и направените по делото разноски.

Ответникът е депозирал становище с вх.№958/17.03.2017 год.,  с което е оспорил иска по основание и размер, като е заявил, че след постановяване на съдебното решение за отмяна  на заповедта за прекратяване на служебното правоотношение, на ищеца са преведени суми, както следва-620 (шестстотин и двадесет лева) разноски по водените дела за отмяна на заповедта за уволнение въз основа на представен ИЛ и сумата от 6253,20 (шест хиляди двеста петдесет и три лева и двадесет стотинки) , представляващи обезщетение по чл.104, ал.1 от ЗДС. Становището на ответника е изпратено на ищеца, който е депозирал по делото молба с вх.№1010/22.03.2017 год. чрез упълномощения адвокат А., в която сочи, че оттегля исковата си молба, въз основа на която е образувано настоящото дело и моли съда да го прекрати. Видно от приложеното  на л.5 от ад 1769/2017 год. по описа на АССГ адвокатско пълномощно, адвокат А. е упълномощена  за всички съдебни инстанции, включително с правата да се разпорежда с предмета на настоящото дело, в т.ч. оттегляне на иск.

Съгласно разпоредбата на чл. 232, изр.първо от ГПК, ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. По делото не е проведено нито едно съдебно заседание, поради което са налице предпоставките на чл.232 от ГПК за оттегляне на исковата молба без съгласие на ответника.

Оттеглянето и отказът от иска извън съдебно заседание се прави с писмена молба.

Посочената молба по същество представлява десезиране на съда от разглеждане на спора.

Налице са условията на чл. 232, изр.първо от ГПК, поради което подадената искова молба следва да се остави без разглеждане, а образуваното производство да бъде прекратено.

Воден от изложените мотиви и на основание чл. 232, изр.първо от ГПК, Административен съд – Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАЛИЧАВА датата на съдебното заседание -04.05.2017 год. от 11,30 часа.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искова молба от  Х.Н.Ф. ***, чрез адв. И.А. ***, против Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” при Министерство на отбраната с адрес гр.София, бул „Цар Освободител” №7, на основание чл.104, ал.1 от ЗДСл. , като се претендира обезщетение в размер на 7730 лв. (седем хиляди седемстотин и тридесет лева)  поради оставането й без работа за шестмесечен срок след уволнението, ведно с обезщетение за забава в размер на законната лихва от подаване на исковата молба до изплащане на обезщетението и обезщетение за забава в размер на 98,97 лева, считано от 07.01.2017 год. до датата на подаване на исковата молба .

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 177 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

            Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

СЪДИЯ: