ОПРЕДЕЛЕНИЕ   111

гр.Плевен, 09.02.2017 г.

 

 

Административен съд - гр. Плевен, ІV-ти състав,  в закрито заседание на девети февруари две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

изслуша докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 111 по описа на съда за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Образувано е по жалба на Г.И.Г., изтърпяващ наказание в затвора – Плевен, І-ва група срещу непосочен административен акт. От обстоятелствената част на жалбата може да се направи извод, че лицето има по-скоро искова претенция, но и тя не е конкретизирана с ответник, вреди, цена на иска и др., така че предмета да спора да бъде очертан.

След служебна проверка в деловодната програма на съда, съдът констатира, че пред Административен съд – Плевен, ІV-ти състав е висящ спор със същия предмет, доколкото той въобще може да бъде очертан и вече е образувано адм. дело № 67 по описа на съда за 2017 г. По последното делото, съдът вече е дал указание на лицето да конкретизира претенцията си  с определение № 95/27.01.2017 г., което е изпратено на лицето на същата дата, по към настоящия момент няма данни дали и кога посоченото определение му е връчено. Жалбите по двете дела /адм. д № 67/2017 и № 111/2017 г./ са еднакво неясни, но имат сходно съдържание, което води на извод по-скоро за искова претенция на Г.Г., която следва да се доуточни.

Предвид изложеното и на основание, чл.159 т.7 от АПК и вр. чл.213 от ГПК, предвид идентичност на предмета на делото и страните, жалбата на Г.И.Г., изтърпяващ наказание в затвора – Плевен, І-ва група срещу непосочен административен акт, настоящото дело следва да се присъедини към образуваното по-рано административно дело № 67 по описа на Административен съд – Плевен за 2017 г. По този начин се осъществява принципа на бързина и процесуална икономия, залегнал в основните принципи на АПК.

Водим от изложеното и на основание чл. 159, т.7 от АПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 111/2017 год. по описа на Административен съд – Плевен.

ПРИСЪЕДИНЯВА жалбата Г.И.Г., изтърпяващ наказание в затвора – Плевен, І-ва група срещу непосочен административен акт към административно дело № 67 по описа на съда за 2017 г. за общо разглеждане.

Определението не подлежи на оспорване.

 

СЪДИЯ: /п/