О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 100

 

гр. Плевен, 30.01.2017г.

 

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЛЕВЕН, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на тридесети януари 2017г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 81/2017г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

Административното дело е образувано  по жалба на Т.И.Н., подадена чрез съпруга й по пълномощие В.Н. *** срещу писмо изх. № 136/23.01.2017г. на „Топлофикация” Плевен ЕАД, с искане за обявяването му за нищожно.

От съдържанието на писмото, приложено към жалбата,  е видно, че то представлява становище на търговското дружество – „Топлофикация” Плевен ЕАД по подадена от В.Н. искова молба вх. № 913/30.12.2016г. във връзка с висящи и приключили съдебни производства между страните. 

Посоченото писмо има уведомителен характер и няма белезите на индивидуален административен акт. Изхожда от юридическо лице – търговец, а не от административен орган, на когото със закон са предоставени властнически правомощия. С писмото не се създават права или задължения, нито се засягат непосредствено права, свободи или законни интереси на жалбоподателката, нито представлява отказ за издаване на такъв акт.

От изложението в жалбата става ясно, че не се обжалва индивидуален акт, действие или бездействие на административен орган, което да подлежи на оспорване по реда на АПК пред административния съд.

Жалбата се явява недопустима на осн. чл. 159 т.1 от АПК, поради липса на предмет и следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

 

Водим от горното съдът

 

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

        

ОСТАВЯ  БЕЗ  РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Т.И.Н., подадена чрез съпруга й по пълномощие В.Н. *** срещу писмо изх. № 136/23.01.2017г. на „Топлофикация” Плевен ЕАД, с искане за обявяването му за нищожно.

ПРЕКРАТЯВА производството  по  адм.дело № 81/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

 

                                                                  С  Ъ  Д  И  Я :