ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 287

гр.Плевен, 24.03.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  двадесет и четвърти март две хиляди и седемнадесета година в състав:

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 67 по описа на съда за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 129, ал. 3 Гражданско-процесуалния кодекс /ГПК/ вр. чл. 144 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба на Г.И.Г., изтърпяващ наказание в затвора – Плевен, І-ва група срещу непосочен административен акт. От обстоятелствената част на жалбата може да се направи извод, че лицето има по-скоро искова претенция, но тя не е конкретизирана с ответник, вреди, цена на иска и др., така че предмета да спора да бъде очертан.

С определение № 95/27.01.2017 г. жалбата е оставена без движение като са дадени на лицето конкретни разяснения и указания на какви изисквания следва да отговарят жалбата или исковата молба до административния съд, за да може същите да поставят началото на допустимо и редовно съдебно производство пред административен съд.

Определението е връчено на страната лично на 01.02.2007 г , видно от съобщение до страна, приложено на л. 9 от делото. Съдът е определил 7 –дневен срок за поправяне на неродовностите при сезирането на съда, като е предупредил лицето, че при неизпълнение на указанието в срок, производството по делото ще бъде прекратено.

С определение № 207/28.02.2017 г. съдcт е предоставил правна помощ на оспорващия Г.И.Г. като е определил още, че след определяне на адвоката, който ще осъществи процесуалното представителство, същият да поправи нередовностите на сезирането след разговор с ищеца и при съобразяване на указанията, дадени с определение № 95/27.01.2017 г. с 7-дневен срок. Отново е направено отбелязване, че при неизпълнение на указанието в срок, производството по делото ще бъде прекратено.

С уведомително писмо № 300/01.03.2017г.  Председателя на адвокатска колегия Плевен е уведомил съда, че за процесуален представител на оспорващия е определен адв. Б.Д.К. вписан под № 4304 в националния регистър за правна помощ /л.20/.

Адв. К. е получил лично съобщение, ведно с препис от определение № 95/27.01.2017г. на 09.03.2017 г., видно от съобщението приложено на л.23 от делото. Следователно 7-дневния срок за поправяне на нередовностите е изтекъл на 16.03.2017г. Адв. К. е депозирал становище с вх. № 957/17.03.2017г, че не може да осъществи връзка с оспорващия, поради което не може да отстрани нередовностите на оспорването. До настоящия момент /24.03.2017 г./ не са изпълнени указанията за поправяне на нередовностите при сезирането на съда.

Налице е неизпълнение на дадените указания за поправяне на нередовността на жалбата или исковата молба в определения срок за това, поради което производството по делото не може да продължи.

Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал. 3 от от АПК, Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата на Г.И.Г., изтърпяващ наказание в затвора – Плевен, І-ва група срещу непосочен административен акт. От обстоятелствената част на жалбата може да се направи извод, че лицето има по-скоро искова претенция, но тя не е конкретизирана с ответник, вреди, цена на иска и др., така че предмета да спора да бъде очертан.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 67 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

 

СЪДИЯ: