ОПРЕДЕЛЕНИЕ 87

гр.Плевен, 26.01.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и шести януари две хиляди и шестнадесета година в състав:                      

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

изслуша докладваното от съдията Богданова-Кучева адм. дело № 65 по описа на съда за 2017 г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 135, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба на Т.И.Н. чрез пълномощник В. Н. Н. - съпруг, гр.Плевен , *** срещу заповед № 116 за изпълнение на парично задължение по чл. 410 от ГПК от 16.01.2017 година на РС Плевен.

Постъпила е молба уточнение вх. № 312/25.01.2017г. с изложени в нея допълнителни обстоятелства и възражения във връзка с оспорената заповед за изпълнение.

Съдът, като се запозна с жалбата и приложените документи и съобрази закона, намира, че повдигнатия спор не е подсъден на Административен  съд - Плевен. Административните съдилища се произнасят по спорове за издаване, изменение, отмяна или обявяване на нищожност на административни актове. В случая жалбоподателя не оспорва административен акт, а съдебен такъв свързан с гражданскоправно отношение между него и Топлофикация Плевен ЕАД, подсъдно на районните съдилища.

Съгласно чл. 414 от ГПК, длъжникът може да възрази писмено срещу заповедта за изпълнение или срещу част от нея, като възражението се прави в двуседмичен срок от връчването на заповедта, който не може да бъде продължаван. Следователно компетентен да се произнесе по жалбата е Районен съд – Плевен.

Водим от изложените мотиви и на основание чл.135, ал.1 и ал.2 от  АПК съдът  състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Т.И.Н. чрез пълномощник В. Н. Н. - съпруг, гр.Плевен , *** срещу заповед № 116 за изпълнение на парично задължение по чл. 410 от ГПК от 16.01.2017 година на РС Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 65 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

ИЗПРАЩА жалбата ведно с делото на Районен съд – Плевен по подсъдност.

Определението не подлежи на оспорване.

 

 

СЪДИЯ: /п/