ПРОТОКОЛ

 

Година 2017                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ПЪРВОИНСТАНЦИОНЕН

ТРИЧЛЕНЕН състав

 

На дванадесети май две хиляди и седемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ЕЛКА БРАТОЕВА

ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

КАТЯ АРАБАДЖИЕВА

 

Секретар Ц.Д.

Прокурор ИВАН ШАРКОВ

Сложи за разглеждане докладваното от съдия АРАБАДЖИЕВА

Административно дело № 1009 по описа за 2016 г.

 

         На именното повикване в 10,53 часа се явиха на второ четене:

         ЗА ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА Прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен – редовно уведомен от предходното съдебно заседание, се явява прокурор Иван Шарков от Окръжна прокуратура – гр.Плевен.

         ЗА ОТВЕТНИКА Общински съвет – Пордим – редовно уведомен по реда на чл.137 ал.7 от АПК, не се явява представител.

         ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно призована, се явява прокурор Иван Шарков.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР ШАРКОВ – Моля да се даде ход на делото.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         Докладва постъпилите писмени доказателства от Общински съвет – Пордим с писмо изх.№ 74 от 07.03.2017 г. и писмо изх.№ 157 от 18.05.2017 г.

         ПРОКУРОР ШАРКОВ – Запознат съм с доказателствата, моля да се приемат. Уважаеми административни съдии, с оглед издадената нова Наредба от Общински съвет – Пордим оттеглям протеста поради несъществуването на текста в правния мир. Моля да предоставите на Окръжна прокуратура – Плевен заверено копие от протокола от днешното съдебно заседание, както и от новоприетата наредба, с оглед преценка за нейната законосъобразност.

         С оглед направеното заявление от прокурор Шарков съдът счита, че следва да бъдат приети представените от ответната страна писмени доказателства и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА като доказателства по делото представените с писмо изх.№ 74 от 07.03.2017 г. новоприета Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи на Община Пордим и препис от Решение № 287 от 30.01.2017 г., с което е същата е приета.

         ПРИЕМА като доказателства по делото представените с писмо изх.№ 157 от 11.05.2017 г. Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи на Община Пордим; протокол № 17 от 30.01.2017 г. от проведено заседание на Общински съвет – Пордим; протокол от публично обсъждане на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи; протокол от 25.01.2017 г. от заседание на ПК „Обществен ред, нормативна уредба, борба с корупцията и контрол по изпълнение на решенията на ОбС“; извлечение от сайта на община Пордим за обнародването на наредбата.

 

         Налице е заявление за оттегляне на оспорването, което е допустимо при всяко положение на делото и не е необходимо съгласие на ответната страна. Поради това и на основание чл.159 т.8, във връзка с чл.155 ал.1 от АПК, във връзка с чл.196 от АПК протестът следва да бъде оставен без разглеждане, а настоящото съдебно производство да се прекрати.

         Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 478

 

         ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на прокурор Шарков от Окръжна прокуратура – Плевен против чл.42 ал.1 и ал.3 от Наредба за реда за придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинско имущество в Община Пордим, приета с решение № 230 от 09.05.2005 г. на Общински съвет – Пордим.

         ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 1009/2016 г. по описа на Административен съд – Плевен.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва в седмодневен срок пред Върховния административен съд, като срокът за протестиращата и контролиращата страна тече от днес, а за ответника – от получаване на съобщението.

         ДА СЕ ИЗПРАТИ препис от протокола от днешното съдебно заседание на ответната страна и Окръжна прокуратура – гр.Плевен и да се публикува на сайта на Административен съд – Плевен.

         ДА СЕ ИЗПРАТИ препис от новоприетата Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общински имоти и вещи на Община Пордим на Окръжна прокуратура – Плевен, за сведение.

         Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,59 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: