О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

908 / 14.09.2016 г.

гр. Плевен

       Административен съд- Плевен, втори състав в закрито заседание на  четиринадесети септември,  две хиляди и  шестнадесета година, състав:

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Юлия Данева

        Като се запозна с докладваното от съдия  Данева  административно дело № 678/2016 г.,за да се произнесе взе пред вид следното:

        Производството е образувано  по  жалба на С.Т. *** срещу:  „ непредставена административна услуга- справка  от АО  „АР на РП Плевен”.

         С определение № 812/16.08.2016 г.  съдът е оставил  жалбата без движение , като на жалбоподателя е указано, в седмодневен срок от съобщението да отстрани  нередовностите й,  както с писмена молба с препис за другата страна посочи каква административна услуга е поискал да  бъде извършена, като посочи входящия номер и датата на заявлението, с което е поискал извършването й. В същия срок да се яви в деловодството на Административен съд-Плевен и да подпише жалбата си, както и да представи документ за внесена д.такса в размер на 10,00 лв. по сметка на Административен съд-Плевен и  препис  от жалбата.

         Съобщението е получено от жалбоподателя на 17.08.2016 г. чрез К.Т.-майка, на  посочения  в жалбата съдебен адрес ,видно от върнатата в съда разписка за връчването му.  Срокът за отстраняване на нередовността  на жалбата е изтекъл на 24.08.2016 г.-сряда, присъствен ден.

        На 26.08.2016г. в съда е постъпило „уточнение” с вх. № 2846/26.08.2016 г.,Видно от клеймото на пощенския плик, същото е изпратено на 24.08.2016 г.   

        С внесеното  „уточнение” не са отстранени нередовностите на жалбата.  Посочено е, че поисканата услуга е „справка”, но не е посочен входящият номер и датата на подаване на заявлението за  извършването й.  Не е приложен и препис от жалбата за връчване на  ответната страна. Приложена е вн.б. за внесена на 24.08.2016 г. д.т. 10 ,00 лв. , с което тази нередовност е отстранена.  С подаденото  уточнение жалбоподателят е заявил, че  с подписването му потвърждава подадената жалба, поради което съдът приема, че  указанието да  подпише жалбата е изпълнено.

         От изложеното следва извод, че жалбоподателят не е отстранил в срок следните нередовности в жалбата: не е посочил   входящият номер и датата на подаване на заявлението за  извършването на услугата, която е поискал,не е приложил препис от жалбата за връчване на  ответната страна.

        Съгласно чл. 158, ал. 3 от АПК ако нередовностите в жалбата  не бъдат отстранени в седмодневния срок по  ал. 1, жалбата се оставя без разглеждане , а когато е образувано  дело, то се прекратява.

        По изложените съображения  съдът

                                           О П Р Е Д Е Л И :

         ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата С.Т. *** срещу:  „ непредставена административна услуга- справка  от АО  „АР на РП Плевен”.

            Прекратява производството по административно дело №678/2016 г. на Административен съд-Плевен

            Определението може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд в  7-мо дневен срок от съобщението.

                                   АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: