ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 881

гр. Плевен, 02.09.2016г.

 

Административен съд – Плевен, ІV-ти състав, в закрито заседание на втори септември две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Изслуша докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 622 по описа на съда за 2016 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 159 от Административнопроцесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба на А.А.А. *** с ЕГН ********** против мълчалив отказ на Ректора на Медицинския университет – Плевен за издаване на академична справка.

Предявената жалба е процесуално недопустима по следните съображения:

Жалбоподателят е студент в Медицинския университет – Плевен с факултет № 117095. Същият е сезирал Ректора на посоченото висше училище с две заявления за издаване на академична справка съответно с вх. № І-01-1965/05.07.2016 г. и вх. № І-01-1965/07.07.2016 г. И по двете заявления е издадена академична справка, като по първото справката е изготвена и изпратена по електронен път, а по второто има изрично искане за издаване на справката по на хартиен носител. Академичната справка е издадена, но не е потърсена от жалбоподателя, в последствие отново е изпратена по електронен път, на посочен от него електронен адрес. Посоченото се установява от становище на ректора на МУ – Плевен и приложени към него доказателства – два броя заявления за издаване на академична справка, академична справка № І-01-1965/07.07.2016 г., компютърна разпечатка за изпращане на последната по електронен път.

С оглед изложеното съдът намира, че жалбоподателят е получил заявената със заявление вх. № І-01-1965/07.07.2016 г. административна услуга, поради което няма правен интерес от оспорването и не е налице годен за оспорване административен акт.

Водим  от изложените мотиви и на основание чл. 159, т. 1 и т. 4 от АПК, Административен съд- Плевен, ІV-ти състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на А.А.А. *** с ЕГН **********против мълчалив отказ на Ректора на Медицинския университет – Плевен за издаване на академична справка.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 622 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2016 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

                                                                      СЪДИЯ: