О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

827 / 19 Август 2016 г.

гр. Плевен

       

        Административен съд- Плевен, втори състав в закрито заседание на  деветнадесети август,  две хиляди и  шестнадесета година, състав:

                         

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Юлия Данева

 

        Като се запозна с докладваното от съдия Юлия Данева  административно дело № 597/2016 г.,за да се произнесе взе пред вид следното:

        Производството е образувано по жалба /подадена като „искова молба/ на Н.Н., чрез пълномощник адв. Г.С. с искане   Община Ч.бряг да бъде осъдена да предостави  на жалбоподателя документацията, описана в Решение № 1/17.04.2015 г.

      С Определение № 751/25.07.2016 г. съдът е оставил без движение жалбата.На жалбоподателя е указано, в седмодневен срок от съобщението да отстрани  нередовността й, като с писмена молба посочи конкретния обжалван административен акт, действие или бездействие, административния орган, чийто акт/действие/бездействие оспорва, в какво се състои незаконосъобразността му, както и в същия срок да представи документ за внесена по сметка на Административен съд- Плевен държавна такса в размер на 10,00 лв.

       Съобщението е получено от жалбоподателя, чрез адв. Г.С.  на 29.07.2016 г., видно от върнатия  в съда отрязък от съобщение/ л.5/. Срокът за отстраняване на нередовността  на жалбата  е изтекъл на 05.08.2016 г.-петък,присъствен ден.

       Съгласно чл. 158, ал. 3 от АПК ако нередовностите в жалбата  не бъдат отстранени в седмодневния срок по  ал. 1, жалбата се оставя без разглеждане , а когато е образувано  дело, то се прекратява.

      В указания с определението срок жалбоподателят не е отстранил нередовността  в жалбата, като не е посочи конкретния обжалван административен акт, действие или бездействие, административния орган, чийто акт/действие/бездействие оспорва, в какво се състои незаконосъобразността му,  както и в същия срок не е  представил документ за внесена по сметка на Административен съд- Плевен държавна такса в размер на 10,00 лв.

            Налице са предпоставките на чл. 158,ал. 3 от АПК, жалбата  следва да бъде оставена без разглеждане , а образуването дело-прекратено.

            Мотивиран от гореизложеното съдът

                   

                                   О П Р Е Д Е Л И :

             

            ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата /подадена като „искова молба/ на Н.Н., чрез пълномощник адв. Г.С. с искане   Община Ч.бряг да бъде осъдена да предостави  на жалбоподателя документацията, описана в Решение № 1/17.04.2015 г.

            Прекратява производството по административно дело №597/2016г. на Административен съд-Плевен

            Определението може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд в  7-мо дневен срок от съобщението.

          

        

                                                   АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ: