ОПРЕДЕЛЕНИЕ

729

   гр.Плевен, 15 Юли 2016 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети юли две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева 

 

като разгледа докладваното от съдия Кънева адм.дело №555/2016г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от Т.И.Й. *** против Акт за установяване на публични вземания от местни данъци и такси по данни от декларация №107-1025 от 20.05.2016г., издаден от орган по приходите при Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен, потвърден с Решение №7/10.06.2016г. на Директор Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен.

В жалбата се сочи, че оспореният АУПВ е незаконосъобразен, издаден в нарушение на материалния закон. Моли се неговата отмяна и се иска преизчисляване на данъчната оценка и размерите на задълженията за данъци и такси за периода 2012г.-2016г.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия, в 7-мо дневен срок от съобщението, да представи по делото документ за платена държавна такса по сметка на Административен съд-Плевен в размер на 10лв, както и доказателства за датата и начина на подаване на жалбата до съда, като е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Съобщението за отстраняване нередовностите по жалбата е получено на 07.07.2016г. от адв.Й.-съпруга на оспорващия, като съобщаването е оформено съгласно изискванията на ГПК. Срокът за отстраняване на нередовностите е изтекъл на 14.07.2016г.-четвъртък (работен ден), като в указания срок и до настоящия момент не са изпълнени дадените указания. Ето защо  съдът приема, че не са отстранени нередовностите по жалбата и същата като нередовна на основание чл.158 ал.3 от АПК следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от горното, съдът

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Т.И.Й. *** против Акт за установяване на публични вземания от местни данъци и такси по данни от декларация №107-1025 от 20.05.2016г., издаден от орган по приходите при Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен, потвърден с Решение №7/10.06.2016г. на Директор Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №555/2016г. по описа на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд с частна жалба в 7-мо дневен срок от съобщаването на страните.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

                                                                                                                                                                                                                                   СЪДИЯ: