О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 605

гр. Плевен, 13.06.2016г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на тринадесети юни 2016г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 436/2016г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано  по молба-жалба на Ц.Д.К. *** срещу ГДИН, а именно Затвора  – Плевен.

Моли да му бъде обърнато внимание и образувано административно дело. Сочи, че е инвалид и на всички инвалиди в затвора им се обръща по-добро отношение и внимание. Жалбата съдържа общи оплаквания от условията в затвора, а именно, че е трябвало да търпи мизерията и обидите от ръководството и лишените от свобода; дрехите и чаршафите му се перели два пъти на месец; когато отивал на храна му крадели яденето, докато си взимал другите продукти и така оставал гладен понякога, защото е с една ръка; здравната служба на затвора също не му обръща внимание, когато се оплаква от болките, които има; както и много други нарушения от страна на ръководството, които ще изкаже пред съда.

Депозираната молба-жалба е обща, неясна, липсват конкретни  оплаквания и искания.

Същата не отговаря на минималните изисквания за форма и съдържание на жалбата по чл. 150 ал.1 т.5, т.6, т.7  и ал.2 и чл. 151 т.3, т.4 от АПК, нито на изискванията на чл. 127 ал.1 т.2,3,4,5, ал.2 и чл. 129т.2, 3 от ГПК за съдържание на исковата молба.

Поради това съдът на осн. чл. 158 ал.1 от АПК е оставил жалбата без движение и указал на жалбоподателя в 7-дневен срок да посочи конкретните незаконосъобразни административни актове, действия или бездействия на административен орган или длъжностно лице от администрацията на ГДИН или Затвора – Плевен, срещу които е насочена жалбата, в какво се състои незаконосъобразността им и какво е искането към съда, както и да внесе д.т. 10 лв. по сметка на АС – Плевен и приложи платежния документ по делото. Указал е на жалбоподателя да посочи доказателствата, които иска да бъдат събрани и представи писмените, с които разполага. Жалбоподателят е предупреден за последиците по чл. 158 ал.3 от АПК, ако не изправи нередовностите в посочения срок.

Съобщението с указанията е връчено лично на жалбоподателя на 01.06.2016г. До изтичане на указания 7-дневен срок т.е. до 08.06.2016г. включително, както и до датата на постановяване на настоящото определение, жалбоподателят не е изправил констатираните нередовности като не е конкретизирал оплакванията и искането си и не е внесъл дължимата държавна такса.

Съдът е сезиран с неясно и неконкретизирано искане с неясен предмет и страни, по което е в невъзможност да се произнесе и тъй като нередовностите на жалбата не са отстранени въпреки указанията на съда, на осн. чл. 158 ал.3 от АПК жалбата следва да се остави без разглеждане, а производството по делото да се прекрати.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

        

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ молба-жалба на Ц.Д.К. ***/27.05.2016г. срещу ГДИН, а именно Затвора  – Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по АД № 436/2016г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на жалбоподателя.

 

 

                                                        С  Ъ  Д  И  Я :