О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 502

 

гр. Плевен, 14.05.2016г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на четиринадесети май 2016г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 370/2016г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на Н.Б.Ф. срещу Решение по протокол № 46/19.02.2016г. на Комисията по чл.8 от Наредба № 18 на Общински съвет – Плевен, с което е картотекиран като е определена степен на жилищна нужда 5 група 5 подгрупа.

От съдържанието на жалбата става ясно, че жалбоподателят по същество оспорва определената му група на жилищна нужда и иска да бъде прекартотекиран във втора група, предвид че няма къде да живее, има 13 годишен син, за когото желае да се грижи, регистриран е в бюро по труда като безработен, но не получава никакви помощи, разчита на случайна работа срещу минимално заплащане.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК.

Като съобрази предварителните въпроси по редовност и допустимост на жалбата, което е условие за разглеждането й по същество в открито съдебно заседание с призоваване на страните, съдът счита, че жалбата е редовна, но НЕДОПУСТИМА по следните съображения:

Жалбоподателят е уведомен за решението на Комисията по картотекирането с писмо № ОУС-10/22.02.2016г. Писмото е връчено на 23.02.2016г. с обратна разписка.

Жалбата е подадена на 20.04.2016г., след изтичането на законният 14-дневен срок по чл. 149 ал.1 от АПК за съдебно обжалване и поради това е просрочена и на основание чл. 159 т.5 от АПК следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Ако жалбоподателят се позовава на нови обстоятелства, които не е декларирал при подаване на заявлението в приложената към него декларация - образец, то за него съществува възможност да подаде ново заявление и декларация - образец за промяна в степента на жилищната нужда, към което да приложи доказателства за удостоверяване на твърдяните обстоятелства, на които се позовава с цел картотекирането му в друга група и подгрупа на жилищна нужда.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата на Н.Б.Ф. срещу Решение по протокол № 46/19.02.2016г. на Комисията по чл.8 от Наредба № 18 на Общински съвет – Плевен, с което е картотекиран като е определена степен на жилищна нужда 5 група 5 подгрупа.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 370/2016г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, подадена чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                        С  Ъ  Д  И  Я :