ОПРЕДЕЛЕНИЕ

421

гр. Плевен, 19.04.2016 г.

Административен съд – Плевен, пети състав в закрито заседание на деветнадесети април две хиляди и шестнадесета година в състав

                           

Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика адм. д. № 277 по описа за 2016 година на Административен съд  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е  образувано по жалба от  Д.М.П.,*** с искане до кмета на Община Плевен за издаване на удостоверение относно измерена действителна квадратура на общинско жилище.

Съдът  е указал на оспорващата в 7-дневен срок от получаване на определението, да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд-Плевен и да представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи точно обжалвания акт и в какво се състои незаконосъобразността му и какво е искането от съда. Указано е, че при неизпълнение на указанието в срок, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

В указания срок не са изпълнени указанията на съда, като на 14.04.2016 година П. е подала обяснение до съда, в което посочва, че не знае, защо е образувано делото, като не посочва акт, който оспорва, нито представя доказателства за внесена държавна такса и съдът намира, че  жалбата следва да бъде оставена без разглеждане поради неотстраняване в срок на нередовностите и съдебното производство да бъде прекратено.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3 от АПК, Административен съд – Плевен, пети състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на Д.М.П.,*** с искане до кмета на Община Плевен за издаване на удостоверение относно измерена действителна квадратура на общинско жилище.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 277 по описа за 2016 година на Административен съд –Плевен.

Определението да се съобщи на П. и на посочения процесуален представител на кмета на Община Плевен.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението до страните.

                       

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: