ОПРЕДЕЛЕНИЕ

369

гр.Плевен, 13 Април 2016 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети април две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №248/2016г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от Сдружение „Галатея” със седалище и адрес на управление гр.Гулянци, представлявано от управителя Л.Г., чрез адв.Д. ***, срещу Заповед №РД-09-128/15.03.2016г. на Кмета на Община Гулянци, с която на основание чл.65 от ЗОС е наредено да се извърши принудително изземване на имот-част от сграда 1 и 2 етаж с площ 562кв.м., находяща се в кв.43, УПИ 23 с планоснимачен номер 753 по плана на гр.Гулянци от владението на НПО „Галатея” на 25.03.2016г.

В жалбата са наведени доводи за незаконосъобразност на оспорената заповед и се иска нейната отмяна. Направено е и особено искане за спиране изпълнението на обжалваната заповед, като се сочат и представят доказателства за вреди, които биха настъпили при предварителното изпълнение на заповедта.

При проверка редовността на жалбата, същата е оставена без движение с указания да се представи по делото документ за съществуването и представителството на сдружението и на клона (НПО „Галатея”), като оспорващият е предупреден за последствията от неизпълнение на указанията.

С писмо вх.№1112/28.03.2016г. от адв.Д. са представени два броя удостоверения за актуално състояние на Сдружение „Галатея” и на клона на същото.

С писмо вх.№1144/31.03.2016г. от Община Гулянци са представени документите, представляващи административната преписка по издаване на заповедта.

Във връзка с представените два броя удостоверения, съдът е приел, че жалбата е подадена от ненадлежна страна, тъй като участник в административното производство е било НПО „Галатея” в качеството на клон на Сдружение „Галатея”, с когото е сключен договора за наем на недвижим имот, и който е адресат на процесната заповед, който клон е и вписан в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел. Предвид последното жалбата отново е оставена без движение, като на оспорващия е указано, в 7-мо дневен срок от съобщението, да представи по делото жалба подадена от клонът на сдружението и преподписана от представляващия клона. Оспорващият е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания. Указано е още да посочи изрично дали поддържа искането за спиране предварителното изпълнение на процесната заповед.

Съобщение за отстраняване нередовностите по жалбата е изпратено до адв.Д. и е получено лично на 04.04.2016г. Съобщението е оформено по регламентирания в закона начин, а в указания срок и до настоящия момент не са изпълнени дадените указания. Ето защо  съдът приема, че не са отстранени нередовностите по жалбата и същата на основание чл.158 ал.3 от АПК следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Предвид гореизложеното без разглеждане следва да бъде оставено и искането за спиране предварителното изпълнение на оспорената заповед.

Водим от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Сдружение „Галатея” със седалище и адрес на управление гр.Гулянци, представлявано от управителя Л.Г., срещу Заповед №РД-09-128/15.03.2016г. на Кмета на Община Гулянци.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искането за спиране предварителното изпълнение на Заповед №РД-09-128/15.03.2016г. на Кмета на Община Гулянци.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №248/2016г. по описа на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд с частна жалба в 7-мо дневен срок от съобщаването на страните.

Преписи от определението да се изпратят на Сдружение „Галатея” чрез адв.Д. ***.

                                                                                             

                                                                                              СЪДИЯ: