ОПРЕДЕЛЕНИЕ

274

гр. Плевен, 12.03.2016 г.

Административен съд – Плевен, пети състав в закрито заседание на дванадесети март две хиляди и шестнадесета година в състав

                           

Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика адм. д. № 224 по описа за 2016 година на Административен съд  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Директорът на Д „Социално подпомагане” –Плевен е изпратил до Административен съд –Плевен  жалба на Н.Н.П.,*** срещу заповед № СП-01-М-145/16.02.2016 г. на директора на Дирекция „Социално подпомагане”Плевен, с която е издадено удостоверение-дубликат с № 5459.

         Съдът намира, че образуваното дело не му е подведомствено и жалбата ведно с приложенията към нея следва да бъде изпратена по подведомственост на регионална дирекция „Социално подпомагане” – Плевен  за произнасяне, тъй като с оспорената заповед на основание чл. 13, ал. 2 от ЗСП вр. чл. 28, ал. 1 от ППЗСП е разпоредено издаване на удостоверение-дубликат с № 5459. . Съгласно чл. 13, ал. 5 от Закона за социалното подпомагане заповедта за отпускане или отказ да се отпусне  социална помощ се обжалва пред директора на регионалната дирекция "Социално подпомагане" по реда на Административнопроцесуалния кодекс, т. е.  обжалваното по административен ред е задължително и заповедта не подлежи на съдебен контрол преди произнасянето на по-горестоящия административен орган.. В самата заповед админстративният орган е посочила и реда за обжалване – пред директора на Регионална дирекция”Социално подпомагане” -Плевен

Мотивиран от изложеното и на основание на чл. 130, ал. 4 от АПК, Административен съд – Плевен, пети състав,

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява съдебното производство по адм. д. № 224 по описа за 2016 година на Административен съд – Плевен.

Изпраща жалбата на жалба на Н.Н.П.,*** срещу заповед № СП-01-М-145/16.02.2016 г. на директора на Дирекция „Социално подпомагане”Плевен, с която е издадено удостоверение-дубликат с № 5459, ведно с административната преписка по подведомственост на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Плевен за произнасяне.

Препис от определението да се изпрати на оспорващата и на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7- дневен срок от съобщаването му.

 

        

 

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: