ОПРЕДЕЛЕНИЕ

258

   гр.Плевен, 9 Март 2016 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на девети март две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева 

 

като разгледа докладваното от съдия Кънева адм.дело №161/2016г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от Ц. Д. И., в качеството на кмет на кметство с.Лазарово, и от Й. Н. В., в качеството на председател на Културен клуб на пенсионера „Зора” с.Лазарово, срещу Решение №67 по Протокол №8 от 29.01.2016г. на Общински съвет-Кнежа, с което в т.1 е възложено на кмета на Община Кнежа да предостави за безвъзмездно ползване помещение втори етаж-битова сграда с полезна площ от 116кв.м., находящо се в кв.26, пл.№186 в с.Лазарово, на пенсионерски клуб „Зора” с.Лазарово за срок от 5 години; в т.2 е прието при заявена нужда и необходимост за ползване на помещението от други лица, извън членовете на пенсионерския клуб, кметът на Общината да уведомява ползвателите по т.1 за датата и часа, в който обектът ще бъде предоставен за ползване на съответните лица за сведение и изпълнение; в т.3 е прието събраните средства от провеждане на мероприятията да бъдат превеждани по сметка на кметство с.Лазарово.

В жалбата са наведени подробни доводи за незаконосъобразност на оспореното решение, като издадено при неспазване на изискващата се по закон форма, немотивирано и в противоречие с целите на закона. Иска се неговата отмяна и се претендира присъждане на разноски.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващите, в 7-мо дневен срок от съобщението, да представят по делото документ за внесена по сметка на Административен съд-Плевен държавна такса в размер на 10лв., актуални данни за правосубектността на Културен клуб на пенсионера „Зора” с.Лазарово и неговият представляващ (председател), както и да обосноват правен интерес от оспорване на процесното решение на ОбС-Кнежа. Оспорващите са предупредени за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Общинският съвет е задължен да представи по делото заверено копие от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на ОбС-Кнежа.

С писмо вх.№861/09.03.2016г. от Общински съвет-Кнежа е изпратена исканата наредба, както и допълнителни доказателства, от които се установява, че с Решение №83 по Протокол №10/29.02.2016г. на ОбС-Кнежа е изменено Решение №67 по Протокол №8 от 29.01.2016г. на ОбС-Кнежа, а именно „Помещение-втори етаж-битова сграда с полезна площ от 116кв.м., находящо се в кв.26, пл.№186 в с.Лазарово да се ползва така, както Общински социален комплекс и ресторант „Хибрид” в гр.Кнежа при нужди за провеждането на социални мероприятия.”

Съобщение за отстраняване нередовностите по жалбата е изпратено до оспорващите и е получено лично от Ц. И. на 23.02.2016г. и от Й. В. на 24.02.2016г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 01.03.2016г. за И. и на 02.03.2016г. за В.. Съобщенията са оформени по регламентирания в закона начин, а в указания срок и до настоящия момент не са изпълнени дадените указания. Ето защо  съдът приема, че не са отстранени нередовностите по жалбата и същата на основание чл.158 ал.3 от АПК следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

За пълнота следва да се посочи, че от представените нови доказателства се установява, че във връзка с подадено до ОбС-Кнежа възражение от Управителния съвет на Културен клуб на пенсионера „Зора” с.Лазарово оспореното решение е изменено с ново решение на ОбС-Кнежа, поради което не е налице вече и правен интерес от неговото обжалване.

Водим от горното, съдът

 

                                               О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Ц. Д. И., в качеството на кмет на кметство с.Лазарово, и Й. Н. В., в качеството на председател на Културен клуб на пенсионера „Зора” с.Лазарово, срещу Решение №67 по Протокол №8 от 29.01.2016г. на Общински съвет Кнежа

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №161/2016г. по описа на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд с частна жалба в 7-мо дневен срок от съобщаването на страните.

Преписи от определението да се изпратят на Общински съвет-Кнежа и на оспорващите.

                                                                                             

 

 

                                                                                              СЪДИЯ: