ОПРЕДЕЛЕНИЕ 282

гр.Плевен, 15.03.2016г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  петнадесети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 100 по описа на съда за 2016 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 158  от Административно процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е  по искова молба /подадена чрез електронна поща/ от Х. И.И. *** срещу непосочена заповед за отпускане на социална помощ за отопление с адресат: Д. П. М. от с. Лазарово, общ. Кнежа.

С определение № 162/11.02.2016г., постановено по адм. дело № 100/2016г. на Административен съд-Плевен, съдът е намерил исковата молба за нередовна и е дал конкретни указания за поправяне на нередовностите на оспорването, като е определил 7 дневен срок за това от получаване на определението от страната. Определението е съобщено на оспорващия чрез посочения от него електронен адрес на 29.02. 2016г, видно от разпечатка на л. 23 /гръб/ от делото. Срокът за поправяне на нередовностите е изтъкал на 07.03.2016г.  Към настоящия момент /15.03.2016г./ указанията не са изпълнени. Налице е неизпълнение на дадените указания за поправяне на нередовността на оспорването в определения от съда срок за това, поради което производството по делото не може да продължи.

Исковата молба следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал.3 от ГПК от АПК, Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искова молба /подадена чрез електронна поща/ от Х. И.И. *** срещу непосочена заповед за отпускане на социална помощ за отопление с адресат: Д. П. М. от с. Лазарово, общ. Кнежа.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 100 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2016 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

СЪДИЯ: