ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 181

гр.Плевен, 16.02.2016 г.

 

Административен съд – Плевен, пети състав, в закрито заседание на шестнадесети февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав:

                                         

Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 67/2016 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на Екологично сдружение „Център за екологично право”, чрез представляващия А.М.К.,*** срещу мълчалив отказ за предоставяне на обществена информация по Закона за достъп до обществената информация от директора на БДУВДР –Плевен. В жалбата се твърди, че подадено заявление за достъп на 22.12.2015 година и не е получен отговор. Посочва, че прилага удостоверение за актуално състояние, но такова не е налично към жалбата.

Съдът с определение № 96/27.01.2016 година е указал сдружението, че в 7-дневен срок от получаване на определението следва да внесе държавна такса в размер на 50 лева по сметка на АС-Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да представи  удостоверение за съществуването и представителството на сдружението, като е указал, че при неотстраняване на нередовностите в срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК, жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

Съобщението е връчено на 04.02.2016 година на председателя на управителния съвет на Екологично сдружение „Център за екологично право” и в указания 7-дневен срок не са отстранени нередовностите на жалбата и съдът намира, че следва същата да бъде оставена без разглеждане и съдебното производство да бъде прекратено.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3 от АПК, Административен съд – Плевен, пети състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалбата на Екологично сдружение „Център за екологично право”, чрез представляващия А.М.К.,*** срещу мълчалив отказ за предоставяне на обществена информация по Закона за достъп до обществената информация от директора на БДУВДР –Плевен.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 67 по описа за 2016 година на Административен съд –Плевен.

Препис от определението да се връчи на оспорващия и на административния орган.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението.

                                                                                             

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: