ОПРЕДЕЛЕНИЕ

128

гр. Плевен , 04.02.2016  г.

 

Административен съд-гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на четвърти февруари   две хиляди и шестнадесета година, в състав:                                                           Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №41  по описа за 2016 год. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В Административен съд –град Плевен е образувано административно дело 1072 по описа на съда за 2015 год. от К.Й.Е., изтърпяващ наказание в затвора Плевен. Изложени са претенции за обезщетяване на вреди по шест пункта, основаващи се на различни факти и обстоятелства. Съдията-докладчик по образуваното дело е разделил производството в отделни дела. Настоящото –адм.дело №41/2016 год. е образувано по пункт пет от исковата молба, подадена от Е., в който се твърдят нарушения, свързани с третиране на л.св.  чрез наказване по време на работата му като перач. Твърди се, че същият  не е приемал и предавал инвентар при изпълнение на работата си като „перач”, поради което счита, че неправилно е наказван за установени липси. Претендира обезщетение в размер на 10 000 (десет хиляди) лева.

В изпълнение на съдебно разпореждане по адм.дело №1072/2015 год. ищецът е уточнил по пункт пет, че по време на работата му като перач не е получавал инвентар, поради което неправилно е наказан и обвинен в липси. По този пункт претендира обезщетение за вреди от неоснователното му наказване, „махането ми от работа”, както и незачитането на работните дни-всички недели от периода 01.07.2014 год.-17.10.2014 год. Твърди, че претенцията му е насочена към Началника на затвора гр.Плевен и ГД”ИН” гр.София.

Настоящият състав на съда е намерил исковата молба за нередовна и с Определение №57/18.01.2016 год. е оставил същата без движение за поправяне на следните нередовности: указано е на ищеца да внесе държавна такса по сметка на съда в размер на 10 лева и да представи платежния документ по делото; да уточни периода, за който претендира вреди (предвид че посочения период 01.07.2014 год.-17.10.2014 год е относим единствено към времето, през което твърди, че не са му зачетени работни дни); да уточни от действията/бездействията на кои органи/длъжностни лица са произтекли вредите; какви вреди претендира - имуществени и/или неимуществени и конкретно в какво се изразяват същите-болки, страдания или друго и какво.

Определението  е съобщено на ищеца на 21.01.2016 г., видно от съобщение на л.20 от делото, като в указания 7-дневен срок, който е изтекъл на 28.01.2016 г. , не са отстранени нередовностите и съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната и да бъде прекратено настоящото съдебно производство поради неотстраняване на нередовностите на исковата молба.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК вр. чл.144 от АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

 

 

                                                           ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща исковата молба на  К.Й.Е., изтърпяващ наказание в затвора Плевен, предявена против Началника на затвора гр.Плевен и ГД”ИН” гр.София, с искане за обезщетение за вреди в размер на 10 000 лева, причинени от неоснователното му наказване, „махането ми от работа”, както и незачитането на работните дни-всички недели от периода 01.07.2014 год.-17.10.2014 год.

Прекратява съдебното производство по административно  дело № 41  по описа на Административен съд –Плевен за 2016 година.

Определението може да се оспори с частна жалба , чрез Административен съд град Плевен, пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението.

Преписи от определението да се изпратят на ищеца , на ГДИН и на Началника на затвора Плевен.                                                                                                                  

 

 

                  СЪДИЯ: