ОПРЕДЕЛЕНИЕ 164

гр.Плевен, 11.02.2016г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  единадесети февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 38 по описа на съда за 2015 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 203 и сл. от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба, с характер на искова молба на К.Й.Е., изтърпяващ наказание по НК в затвора в гр. Плевен. Изложени са претенции за обезщетение, като в шест точки (пера) са възведени различни факти и обстоятелства и са искани различни суми за обезщетение.

С определение № 43/13.01.2016г., постановено по адм. дело № 1072/2015г. на Административен съд-Плевен, съдът е разделил производството по делото. Настоящото дело е образувано по точка втора от жалбата, с характер на искова молба на К.Й.Е., изтърпяващ наказание по НК в затвора в гр. Плевен срещу „Главна дирекция гр. София – места за лишаване от свобода” /съгласно посоченото от ищеца/ с цена на иска 10 000 /десет хиляди/лева като обезщетение за неимуществени вреди от лошите битови условия в затвора Плевен и пренаселеността на килия 202, ет. втори.

С определение № 72/19.01.2016г., съдът е намерил исковата молба в посочената част за нередовна и е дал конкретни указания за проправяне на нередовността й в срок от 7 дни от получаване на определението.

Ищецът е уведомен лично за определението на съда на 21.01.2016г., видно от съобщение до страна на л. 20 от делото. Следователно срокът за поправяне на нередовността на исковата молба е бил до 28.01.2016г.  Към настоящия момент /11.02.2016г./ указанията не са изпълнени. Налице е неизпълнение на дадените указания за поправяне на нередовността на исковата молба в определения от съда срок за това, поради което производството по делото не може да продължи.

Исковата молба в частта й по настоящото дело, следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 129, ал.3 от ГПК вр. чл.144 от от АПК, Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата, с характер на искова молба на К.Й.Е., изтърпяващ наказание по НК в затвора в гр. Плевен срещу „Главна дирекция гр. София – места за лишаване от свобода” /съгласно посоченото от ищеца/ с цена на иска 10 000 /десет хиляди/лева като обезщетение за неимуществени вреди от лошите битови условия в затвора Плевен и пренаселеността на килия 202, ет. втори.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 38 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2016 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

СЪДИЯ:  /п/