ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На единадесети януари две хиляди двадесет и първа година      

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   997 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10,00 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ Е.Е.В., редовно призован, не се явява. За него адв. Ч.Д. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА ЗАМЕСТНИК КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН, редовно призован, се явява юрисконсулт Д.С. с пълномощно от днес, ведно със Заповед № РД-10-1632 от 13.11.2018 г. на кмета на Община Плевен.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Х.Е.В., редовно призована, не се явява, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА П.Е.Л., редовно призована, не се явява, не се представлява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ С.И.С., редовно призована, не се явява.

 

Съдът докладва постъпила молба от Й. Г. Е. и К. Е., в качеството си на съсобственици на УПИ с идентификатор 56722.661.148, с която молят съда да ги конституира като заинтересовани страни в настоящото производство.

С резолюция № 5500 от 30.12.2020 г., съдът е постановил препис от молбата да бъде връчена на страните за становище.

АДВ. Д. – Нямам възражения по така направеното искане.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Нямам възражения по това искане.

Съдът намира, че така депозираната молба от страна на Й. Г. Е. и К. Е., в качеството си на съсобственици на УПИ с идентификатор 56722.661.148, в който е постановена процесната сграда с идентификатор 56722.661.148.3 е неоснователна и следва да бъде оставена без уважение поради липса на правен интерес.

Съдът намира, че правен интерес от оспорване и от участие в настоящото производство има само адресата на заповедта. Съдът служебно се е произнесъл и е конституирал като заинтересовани страни приобитателите на идеалната част от процесния недвижим имот, ведно с построените в него сгради – гараж и шопрон, който въпрос обаче подлежи на допълнително обследване, за целта на което съдът е допуснал изслушване на съдебно-техническа експертиза, заключение по която е депозирано не в срок по настоящото дело.

Съдът намира, че трети лица, в това число и съсобственици на недвижимия имот, в който е построена сградата, не попадат в кръга на заинтересованите лица, независимо от факта, че са взели участие в административното производство по издаване на оспорената заповед, предмет на настоящото производство.

До колкото настоящото определение препятства участието на страна в производството, то следва да бъде дадена възможност на същите да обжалват определението, с което се оставя без уважение искането им за конституиране по делото като заинтересовани страни, което   от своя страна е препятствие за даване ход на делото в днешното съдебно заседание.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на Й. Е. и К. Е., в качеството им на съсобственици на УПИ с идентификатор 56722.661.148, за конституирането им като заинтересовани страни в настоящото АД № 997/2020 г. по описа на Административен съд – Плевен.

Определението може да бъде обжалвано с частна жалба в 7-дневен срок от получаване на съобщението от Й. Е. и К. Е., пред ВАС.

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТЛАГА И НАСРОЧВА същото за 25.02.2021 г. от 10,00 часа, за която дата и час страните са уведомени от днес, да се призове вещото лице С.. Да се изпрати съобщение до Й. Г. Е. и К. Е., в това число и по имейл.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,08 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: