ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                     Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                       ШЕСТИ състав

 

На двадесет и първи януари  две хиляди двадесет и първа година 

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 989  по описа за 2020 г.

 

         На именното повикване в 10,00 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ – „ТИФАНИ 0**“ ЕООД, ГР. ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явя, представлява се от адв. А. с пълномощно на лист 5 по делото.

         ОТВЕТНИКЪТНАЧАЛНИК ОТДЕЛ  „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ДИРЕКЦИЯ „ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ“ КЪМ ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ФИСКАЛЕН КОНТРОЛ“ В ЦУ НА НАП – ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЦЕНТЪР № 2, редовно призован, не се явява, представлява се ст. юрк Н.М.с пълномощно от днес.

 

         ПО ХОДА НА ДЕЛОТО

АДВ. А. -  Да се даде ход на делото.

ЮРК М.Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва

Постъпила е жалба  от „Тифани 0**“ ЕООД срещу заповед за налагане на принудителна административна мярка № 10903/22.10.2020 г. на началник отдел "Оперативни дейности" Велико Търново, дирекция "Оперативни дейности" към Главна дирекция "Фискален контрол" в ЦУ на НАП. В същата са изложени доводи за незаконосъобразност на ПАМ, тъй като не ставало ясно от мотивите за какви вредни последици ще бъдат предотвратени със затварянето на обекта. Изложени са доводи, че принудителната мярка не отговаря и на специфичните цели на Закона за данъка върху добавената стойност и е наложена при неспазване принципа на съразмерност по смисъла на чл. 6, ал. 5 от АПК. Твърди се, че е имало инсталирано фискално устройство, с определен сериен номер, тъй като в периода от 16.10. до 20.10. е налице доказателство за демонтаж на фискалната памет, с оглед префиксализиране. Приложени към жалбата са пълномощно и  документи по опис.

Съдът докладва писмо вх. № 6060 от 19.11.2020 г., към което е представена административната преписка.

АДВ. А. – Поддържаме жалбата. Да се приемат доказателствата. Нови няма да сочим.

ЮРК М. – Намирам жалбата за неоснователна. Няма да сочим други доказателства, но относно представено писмено доказателство с жалбата -  протокол за демонтаж на фискална памет от 16. 10.2020 г.,  моля да не се приема като писмено доказателство, тъй като е неотносимо, защото касае фискално устройство, монтирано в кафеавтомат в гр. Плевен, ул. „***” № **. Конкретният случай касае кафеавтомат в гр. Плевен, ул. „**” № ***, т.е. протоколът за демонтаж е за друг кафеавтомат, на друг адрес.

АДВ. А. – Да не би да е станала грешка, г-жо Съдия, тъй като имахме две процедури. Може действително някой като е окомплектовал делата да е допуснал техническа грешка.

СЪДЪТ КЪМ ЮРК М. – Това е от 16.10. ли протоколът?

ЮРК М. – Да.

СЪДЪТ КЪМ АДВ. А. – Друг имате ли?

АДВ. А. – Само да погледна дали всички са в мен. Паспортът в оригинал е при мен. Другият вариант е да е прикачено към другото производство, защото този ПАМ се повтаряше във времето. Няма как да извърша проверката в рамките на заседанието. За страните и за съда предполагам не е неизвестно обстоятелството, че това е един от двата ПАМ – а, насрочени по отношение на този автомат и по другото производство ПАМ-ът е отменен. Не мога да посоча веднага номера. Смятам, че е по делото на Вашата колежка. Моля да ми дадете възможност да представя до следващото съдебно заседание: протокол за демонтаж на фискална памет от 16.10.2020 г.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото: приложените към жалбата документи, като протокол на лист 15 по делото за демонтаж на фискална памет от 16.10.2020 г. намира за неотносим, с оглед предмета на делото, тъй като се касае за устройство, което се намира на адрес: гр. Плевен, ул. „***” № **.

ПРИЕМА  и представената административна преписка с писмо № 6060/19.11.2020 г.

ЮРК М. – По искането на колегата, не възразявам.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

УКАЗВА на оспорващия до следващото съдебно заседание ДА ПРЕДСТАВИ: протокол за демонтаж от 16.10.2020 г. за процесния обект, предмет на оспорената заповед.

С оглед попълване на делото с доказателства, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТЛАГА същото за 04.02.2021 г. от 09.45 часа.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10.11 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: