ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На двадесет и пети януари две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  968 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ М.И.Х. – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, не се явява, представлява се от адвокат П.П. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ НЕЛК-СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪСТАВ ПО ХИРУРГИЧНИ, ОРТОПЕДИЧНИ И СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ БОЛЕСТИ – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТЕЛК-ІІІ СЪСТАВ КЪМ „УМБАЛ Д-Р Г.СТРАНСКИ” ЕАД, ГР.ПЛЕВЕН – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА АГЕНЦИЯ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ-СОФИЯ – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА ТП НА НОИ ГР. ПЛЕВЕН – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се представлява. 

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА РД „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” ГР.ПЛЕВЕН – редовно уведомен по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ П. – Моля да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО 

Докладва постъпили писма от лечебни заведения, с които отказват да извършат назначената от съда експертиза.

АДВОКАТ П. – Уважаема госпожо Председател, поддържаме така направеното искане за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с вещи лица ортопед-травматолог и невролог. Моля да бъдат определени вещи лица от УМБАЛ „Сърце и мозък“ - Плевен и евентуално при наличие на отказ от тяхна страна да бъдат определени такова от УМБАЛ "Света Марина" – Плевен.

Съдът намира, че следва да бъде изпратено съобщение първо до УМБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, след което в случай, че оттам постъпи отказ да бъде изпратено съобщение до УМБАЛ "Света Марина" – Плевен за определяне на вещи лица.  

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ИЗПРАТИ съобщение до УМБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен за определяне на вещи лица. В случай, че откажат да бъде изпратено съобщение до УМБАЛ "Света Марина" – Плевен.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 01.03.2021 г. от 10.30 часа, за която дата жалбоподателката уведомена чрез процесуалния си представител. Останалите страни редовно уведомени по реда на чл. 138, ал. 2 от АПК.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.10 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: