ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На петнадесети януари две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело № 921 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 09.49 часа се явиха:

ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ С.В.В. – редовно призован, не се явява, представлява се от адвокат М.А. с пълномощно по делото.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА ЗАМЕСТНИК КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, представлява се от юрисконсулт Д.С. с пълномощно от днес.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Н.В.С. – ред призована, не се явява, не се представлява.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА Р.П.К. – редовно призован, не се явява, не се представлява.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ А. – Моля да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ А. – Уважаема госпожо съдия, конституираната заинтересована страна Н.В.С. не е собственик, тъй като П.П.през 2016 г. с нотариален акт № 114, том I, дело 77 на нотариус Ж.М.е прехвърлила на сина си С.В. и на внучка си Е.К.С. процесния имот. Н.В.С. е вписана по някакво удостоверение за наследници, с което са се снабдили общината. Тя не е собственик към датата на съставяне на акта, съответно заповедта. Същата не е уведомявана изобщо за тази заповед. В тази връзка считам, че същата следва да бъде първо уведомена за да прецени дали да обжалва или да бъде привлечена като заинтересована страна. В случая тя е собственик и би следвало да й бъде връчена заповедта. С.В. и Р.К. имат по едва втора от двора, но едната втора е съсобственост между С.В. и Е. К., те са съсобственици. Заявявам, че скиците в кадастъра са към момента са поправени вече в този вид с С.В. и Е.С..

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Не възразявам да бъде конституирана Е.К.С. като заинтересована страна на мястото на Н.В.С..

Съдът намира, с оглед представените доказателства за собствеността на имота, че следва да бъде заличена като заинтересована страна Н.В.С. и на нейно място да се конституира Е.К.С., която видно от представените в днешното съдебно заседание нотариални актове за дарение на недвижим имот и поправка на нотариален акт за дарение е съсобственик със С.В. на една втора идеална част от дворното място. Тъй като същата не е участвала в административното производство по издаване на Заповед № РД-12-377/01.10.2020 г., следва да ѝ бъде изпратен препис от жалбата и от административната преписка за изразяване на становище в едноседмичен срок от получаване на съобщението.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАЛИЧАВА като заинтересована страна по делото Н.В.С..

КОНСТИТУИРА като заинтересована страна по делото Е.К.С., която да се призове на адрес: ***, като ѝ бъде изпратен препис от жалбата и цялата административна преписка за изразяване на становище в едноседмичен срок от получаване на съобщението.  

АДВОКАТ А. – Уважаема госпожо Председател, доверителят ми заедно с Е.К.С. са завели дело за делба против другия съсобственик Р.К.. Делото е образувано с вписана искова молба, ще Ви представя доказателства. Считам, че това е преюдициален въпрос, тъй като при предварителен разговор с вещи лица, геодезисти, стана ясно, че възможността да се раздели този имот е там където е тази спорна ограда, която или ще послужи за разделяне на имота или ще остане, според тези вещи лица, в частта на С.В. и Е.К.С.. В тази връзка, ще Ви моля да спрете производството по делото до решаване на делото за делба, тъй като настоящото производство, според мен, ще остане без предмет в крайна сметка. Тази ограда или ще послужи за разделяне или ще попадне в имота на моя доверител. По производството е изпратен отговор на искова молба. Делото е № 6638 от 2020 г. Представям извлечение от Службата по вписвания за вписване на исковата молба още на 18.12.2020 г. и копие от исковата молба с едно съобщение.

ЮРИСКОНСУЛТ С. – Да се приемат представените в днешното съдебно заседание доказателства. По искането за спиране на настоящото производство предоставям на преценката на съда.

Съдът намира, че следва да бъдат приети представените в днешното съдебно заседание доказателства и

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото справка № 44133/15.01.2021 г. от Агенция по вписванията и копие от искова молба от С.В.В. и Е.К.С..

По искането за спиране на делото, съдът ще се произнесе след изразяване на становище от новоконституираната заинтересована страна Е.К.С..  

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 01.03.2021 г. от 10.00 часа, за която дата страните уведомени от днес. Да се призове новоконституираната заинтересована страна Е.К.С..

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.02 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: