П Р О Т О К О Л

 

година 2021                                                                         град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                           ВТОРИ състав

 

На ДВАНАДЕСЕТИ ЯНУАРИ                                        2021 ГОДИНА

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

 

Секретар: БРАНИМИРА МОНОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ГОСПОДИНОВ

Административно дело 755 по описа за 2020 г.

На именното повикване в 10:30 часа се явиха:

         ЖАЛБОПОДАТЕЛЯТ И.П.П. – редовно призован, не се явява. За него адв. В. – с пълномощно по делото.

         ОТВЕТНИКЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ – СОФИЯ – редовно призован, се представлява от юрк. Л.Х. – с пълномощно по делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         АДВ. В.: Да се даде ход на делото.

         ЮРК. Х.: Моля да се даде ход на делото.

         Съдът счита, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, предвид което

 

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и го докладва.

Образувано е по жалба на И.П.П., ЕГН **********, с посочен адрес ***, подадена чрез адв. П.А.В. от САК, против Заповед № 1693/24.08.2020 г. на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ с адрес: гр.София 1618, бул., с която по отношение на жалбоподателя е прекратено служебното правоотношение поради съкращаване на длъжността.

ДОКЛАДВА постъпилата жалба.

ДОКЛАДВА представените с жалбата писмени доказателства.

ДОКЛАДВА представените от ответника писмени доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения административен акт, постъпили в съда с писмо вх. рег. № 5087/05.10.2020 г.

ДОКЛАДВА писмено становище на ответника, ведно с писмени доказателства по опис, представени с писмо с вх. рег. 5454/21.10.2020 г. – по опис.

ДОКЛАДВА писмена молба от адв. В. с вх. рег. № 6101/20.11. 2020 г. с изразено становище по същество и направено доказателствено искане.

АДВ. В.:  Да се приемат писмените доказателства.

ЮРК. Х.: Да се приемат писмените доказателства.

Съдът намира, че следва да приеме и вложи в делото докладваните писмени доказателства, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА  и ВЛАГА в делото приложените с жалбата писмени доказателства, представените от ответника писмени доказателства, съставляващи административната преписка по издаване на оспорения административен акт, постъпили в съда с писмо вх. рег. № 5087/05.10.2020 г., писмените доказателства представени с писмо с вх. рег. 5454/21.10.2020 г. – по опис.

АДВ. В.: Поддържам искането си посочено в писмената молба, а именно да бъде задължен ответника по делото да представи справка за назначени, преназначени, командировани и освободени от длъжност служители в рамките на дирекция „Селскостопански пазарни механизми” за периода 24.08.2020 г. до настоящия момент, вкл. последващи щатни поименни разписания за същия период за посочената дирекция, ако такива са изготвени.  Нямам други искания.

ЮРК. Х.: Искането е неоснователно.

Съдът намира, че следва уважи така направеното доказателствено искане, с оглед на което указва на ответника да представи справка за назначени, преназначени, командировани и освободени от длъжност служители в рамките на дирекция „Селскостопански пазарни механизми” за периода 24.08.2020 г. до датата на днешното съдебно заседание, вкл. последващи щатни поименни разписания за същия период за посочената дирекция, ако такива са изготвени,  в 7-мо дневен срок от днес.

Водим от горното, съдът

                            О П Р Е Д Е Л И:

УКАЗВА на ответника да представи справка за назначени, преназначени, командировани и освободени от длъжност служители в рамките на дирекция „Селскостопански пазарни механизми” за периода 24.08.2020 г. до датата на днешното съдебно заседание, вкл. последващи щатни поименни разписания за същия период за посочената дирекция, ако такива са изготвени,  в 7-мо дневен срок от днес.

ЮРК. Х.: Нямам доказателствени искания.

Съдът намира, че с оглед уваженото доказателствено искане от жалбоподателя делото следва да бъде отложено за нова дата за изготвяне на горната справка, предвид което

                            О П Р Е Д Е Л И:

НЕ ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ОТЛАГА делото и го НАСРОЧВА за 30 март 2021 г. от 11:00 часа, за която дата и час страните да се считат за уведомени от днес.

ПРОТОКОЛЪТ написан в съдебно заседание, което приключи в 10:37 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: