ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ПЪРВИ състав

На двадесет и пети януари две хиляди двадесет и първа година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДАНИЕЛА ДИЛОВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ДИЛОВА

Административно дело №  683 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 11.00 часа се явиха:

ИЩЕЦЪТ М.А.М. – редовно призован, не се явява. Явява се вместо него адвокат В.  В. назначена за служебен защитник.

Съдът докладва постъпила справка от затвора Белене, с която уведомяват съда, че не може да бъде доведен М.М., тъй като здравословното му състояние не позволява да бъде конвоиран.

ОТВЕТНИКЪТ ПО ИСКА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ „ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАНИЯТА“ - СОФИЯ – редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се представлява от юрисконсулт Н.У. с пълномощно по делото.

ЗА КОНТРОЛИРАЩАТА СТРАНА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се явява прокурор Иван Шарков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ В. – Да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че са налице условията за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Докладва представено по делото становище от адвокат В..

АДВОКАТ В. – Уважаема госпожо Председател, поддържам депозираното по делото становище. Оттеглям искането си, което съм записала в т. 3 и т. 4 от становището. Не възразявам да бъде назначено вещо лице от Отделение по съдебна медицина и деонтология към УМБАЛ „Д-р Г. ***.

ЮРИСКОНСУЛТ У. – Уважаема госпожо съдия, цялата медицинска документация, която е налична при нас е представена по делото. Има график, по който лишените от свобода могат да посещават лекар. Не възразявам да бъде назначено вещо лице от Отделение по съдебна медицина и деонтология към УМБАЛ „Д-р Г. ***.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Нямаме доказателствени искания. Да се уважат така направените искания.

Съдът намира, че следва да бъде задължен ответникът по делото да представи в следващото съдебно заседание график, съгласно който лицата лишени от свобода могат да посещават лекар в Медицинския център на затвора Белене.

По отношение на другите искания съдът намира, че следва да бъде оставено без уважение искането за представяне на здравен медицински картон на ищеца, с оглед изявлението на ответника, че той е представен по делото, както и по отношение на исканията по т. 3 и т. 4, тъй като същите бяха оттеглени.

Следва да бъдат поставени на вещото лице въпросите поставени в писмено становище вх. № 6736/23.12.2020 г. на адвокат В., като бъде изпратено писмо до Отделение по съдебна медицина и деонтология към УМБАЛ „Д-р Г. *** за определяне на вещо лице, съгласно задачите поставени в определението на съда.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАДЪЛЖАВА ответника да представи по делото в следващото съдебно заседание график, съгласно който лицата лишени от свобода могат да посещават лекар в Медицинския център на затвора Белене.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането за представяне на здравен медицински картон на ищеца, с оглед изявлението на ответника, че той е представен по делото.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ исканията по т. 3 и т. 4 от становището на адвокат В., тъй като същите бяха оттеглени.

ДА СЕ ИЗПРАТИ писмо до Отделение по съдебна медицина и деонтология към УМБАЛ „Д-р Г. *** за определяне на вещо лице за извършване на определената съдебномедицинска експертиза.  

ДА СЕ ЗАДЪЛЖИ ищецът да представи в следващото съдебно заседание за констатация цялата намираща се в него медицинска документация.

ОТЛАГА И НАСРОЧВА делото за 01.03.2021 г. от 11.30 часа, за която дата страните уведомени в днешното съдебно заседание. Да се изпрати съобщение на ищеца.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.10 часа.

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: