ПРОТОКОЛ

 

Година 2021                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ОСМИ състав

На единадесети януари две хиляди двадесет и първа година      

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАЛИЦА МАРИНСКА

 

 

Секретар МИЛЕНА КРЪСТЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия МАРИНСКА

Административно дело   1003 по описа за 2020 г.

 

На именното повикване в 10,30 часа се явиха:

ЗА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ „МАРИЦВЕТ – 2“ ЕООД, редовно призован, се явява адв. М.А. от Адвокатска колегия – гр. Плевен с пълномощно по делото.

ЗА ОТВЕТНИКА НАЧАЛНИК ОТДЕЛ ОПЕРАТИВНИ ДЕЙНОСТИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА НАП – гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО, редовно призован, се явява юрисконсулт М. Ж. с пълномощно от днес.

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВ. А. – Моля да се даде ход на делото.

ЮРИСКОНСУЛТ Ж. – Да се даде ход на делото.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

Постъпила е жалба от „Марицвет-2“ ЕООД, против заповед за налагане на ПАМ № 10907/26.10.2020 на началник отдел „Оперативни дейности“ – гр. Велико Търново, въз основа на която на осн. чл. 186, ал. 1, т. 1, б. А от ЗДДС е наложена ПАМ запечатване на търговски обект – магазин за промишлени стоки, находящ се в гр. Плевен, ул. „Георги Кочев“ № 57, стопанисван от жалбоподателя и е забранен достъпа до обекта за срок от 14 дни.

Със заповедта е указано също на „Марицвет-2“ ЕООД да отстрани наличните в търговския обект и прилежащите му складове стоки в срок до определената датата на запечатване на основание чл. 187, ал. 1 от ЗДДС.

С определение № 1721 от 19.11.2020 г. съдът е конституирал страните в настоящото производство. Разпределил е доказателствената тежест между тях. Указал е на ответника възможността да представи писмен отговор по делото, както и да представи до датата на съдебното заседание  депозираната жалба и приложенията й в оригинал, а административната преписка в заверено копие, доколкото същата е изпратена по имейл.

Съдът докладва постъпилата в оригинал жалба, ведно с пълномощно.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на процесуалния представител на представителя на ответника да завери представената по имейл преписка.

АДВ. А. – Уважаема госпожо съдия, поддържам жалбата, няма да соча нови доказателства. Нямам други искания.

ЮРИСКОНСУЛТ Ж. – Няма да представям други доказателства.

Съдът намира, че след заверка в днешното съдебно заседание на представената по делото преписка по имейл с писмо от 18.11.2020г., същата следва да бъде приета по делото. По делото следва да бъде приета и представената с нарочно писмо от ответника в оригинал жалба, ведно с пълномощно и пощенски плик.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА преписката по оспорената заповед № 10907/26.10.2020г. на началник отдел „Оперативни дейности“, както и представената с допълнително писмо вх. № 6267/02.12.2020 г. в оригинал жалба, ведно с пълномощно и пощенски плик.

АДВ. А. – Моля да се приключи съдебното дирене. Представям списък на разноски.

ЮРИСКОНСУЛТ Ж. – Да се приключи съдебното дирене.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕДЯВАВА представения от процесуалния представител на жалбоподателя списък с разноски на ответника.

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО ДИРЕНЕ

ДАВА ХОД ПО СЪЩЕСТВО

АДВ. А. – Уважаема госпожо съдия, в жалбата си срещу заповедта за налагане на ПАМ считам, че съм изложил изцяло фактическите и правни основания за отмяната на тази заповед. Считам, че не са налице фактическите основания за издаване на обжалваната заповед. В тази връзка ще моля да уважите жалбата и при евентуално уважаване на жалбата  да ми бъдат присъдени направените по делото разноски.

ЮРИСКОНСУЛТ ЖИЯНОВА – Уважаема госпожо съдия, считам жалбата за изцяло неоснователна. Що се касае до НП, има 6-месечен срок за издаване на същото и тъй ката АУАН е от 26.10.2020 г., все още не е изтекъл 6-месечния срок и това са две отделни производства и смятам, че не е необходимо да има издадено такова. Към момента няма издадено НП, само акта, който съм представила от информационната система, тъй като нямам данни за неговото връчване. Прилагам писмена защита, с която моля да постановите решение, с което да потвърдите издадената заповед за прилагане ПАМ, тъй като става въпрос за неиздаване на касова бележка, а това е едно от най-съществените нарушения съгласно наредба № Н-18. Представям списък с разноски.

Съдът,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА представената от ответника писмена защита, ведно със списък с разноски, както и представения от жалбоподателя списък с разноски по чл. 80 от ГПК.

Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с решение в законния срок.

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,43 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: